Mis vahe on ristmiku ja radiaalrehvi vahel?

- 2021-03-19-

Crossply (või kallutatud) rehvidel on suhteliselt lihtne ja tugevate külgseintega konstruktsioon ning need sobivad eriti maastikusõiduks, kui need kannatavad hästi vastu lööke. Neid ei saa kasutada kiirustel üle 150 mph (240kmh)

Radiaalsetel rehvidel, mille küljel on tähis „Râ €“, on kest, mis asetseb veeremissuuna suhtes 90 ° ja rihm, mis on sellest umbes 0–25 ° kaugusel. See turvise all istuv vöö (see on see, mida näete läbi väga halvasti kulunud rehvidel torkamas) lisab stabiilsust ja võimaldab palju suuremat kiirust, kuna tsentraalsest jõust tingitud deformatsioon väheneb oluliselt.

Kuna külgseinad on õhemad, kuumeneb rehv ülal, seega paraneb suure kiiruse tugevus. Kaasaegsed mootorrattad on kohandatud kasutajatele mõeldud rehvidele, kuna need paisuvad kiirusel vaid mõne millimeetri võrra; ristmik võib laieneda umbes 20 mm kiirusel 130 mph!

Teine tähelepanuväärne rehv on "vööga vöö", mis on täiendavaks toestuseks tõhusalt ristmik turvise all olevate vöödega ja sobib kasutamiseks kuni 150 miili tunnis. Nendel rehvidel on tähistuses „B“; alloleval pildil näete ühte