Kuidas valida mootorrattale hea rehv?

- 2021-06-22-

4. Mustrid. Mõjumootorratta rehvidrehvi jõudluse muster peitub selle sügavuses ja suunas.
Mustri sügavus näitab rehvi äravooluvõimet ja viisi, kuidas rehv puutub kokku ebaühtlase pinnasega.
Kiilas rehv tähendab, et kumm suudab suurimal alal maapinnaga kokku puutuda ning see tagab tasase ja kuiva raja keskkonnas parima haardumise. Kuid kui see kohtub veega või kruusaga, muutuvad kiilasrehvid, millel puudub kuivendusvõime ja mis ei suuda kruusateega kohaneda, väga ohtlikuks. Seisva vee tõttu on liiva ja kruusa ilmumine tänavale / mägiteele ettearvamatu ja möödapääsmatu, seetõttu ei saa kiilasid rehve maanteel seaduslikult kasutada ja neid saab kasutada ainult rajarehvidena.
Mida sügavam on rehvimuster, seda parem on rehvi äravooluvõime ja võime toime tulla ebaühtlaste teede, näiteks liiva ja kruusaga, kuid see tähendab ka haarde vähenemist (väheneb kummi pindala ja maapinnaga kokkupuude). See suhe pole siiski täiesti positiivne. Tänapäeval on paljud sügavate mustritega rehvid (sportvagunid ja mõned seiklusmudelites kasutatavad rehvid, näiteks Pirelli inglirehvid), ehkki muster on väga sügav, kuid pidamine on siiski üsna halb. Kogenud võistlejad saavad neid rehve rajal endiselt kasutada, põlvi lihvides ja kurvides.
Mustri suund mõjutab teatud määral sõiduki tundlikkust ja suutlikkust kurvis. Üldiselt aitab pikisuunaline muster parandada teravate ja kiirete kurvide läbimisvõimet; külgmine muster parandab sõiduki pidurdamise stabiilsust.
5. Kandke kiirust.
Rehvide kulumine hõlmab mitte ainult viskoosse pinnakihi kulumist või mustri kulumist (üheskoos nimetatud rehvide kulumist), vaid ka protsessi, mida nimetatakse väljalaskmiseks.
Rehvi temperatuuri tõustes pehmeneb kumm vastavalt, et see paremini teepinnaga sobiks ja maapinnale tugevama viskoossuse tagaks. Me kõik loodame, et rehvi kasutamisel võib see saavutada parima töötemperatuuri ja tuua parima haarde. Kuid kui see on peatatud, jahutatakse rehv kõrgest temperatuurist. See külm-kuum-külm tsükliprotsess on ka väljapääsemise protsess. Degaseerimise käigus muutub osa rehvimaterjalis olevatest keemilistest ainetest gaasiks ja hajub, muutes seeläbi rehvi keemilist koostist. Pöörake tähelepanu rajal kasutatavatele rehvidele, enamikul neist on sinine märk, see märk on gaasistamise tulemuslikkus.
Pärast õhutustamist kõveneb rehvikumm, nii et maapinda paremini ei sobi ja see ei ole nii kleepuv kui varem. Spetsiaalselt rajal kasutamiseks mõeldud rehvid (rehvid on tavaliselt märgistatud kleebiste või sõnadega). Disaini alguses loetakse neid rehvideks, mis visatakse ära ainult pärast kahte või kolme kasutamist, mis on võrdne kahe või kolme korraga külmast tõusust kuni optimaalseks rehvi temperatuuriks ja uuesti jahutamise tsükliks on kaks kuni kolm kolm õhutustamisprotsessi. Pärast seda muutub rehvi keemiline koostis tohutult muutuvaks, muutudes täiesti erinevaks rehviks ega oma enam piisavat haarduvust.
Themootorratta rehvidpeamiselt tänavatel / mägiteedel kasutatavad tooted olid algselt kavandatud taluma sadu degaseerimisprotsesse, mis pikendasid oluliselt nende tööiga.
Üldiselt on kiire hõõrdumiskiirusega rehvidel tugevam haarduvus, kuid kasutusmaksumus on suurem; aeglasema kulumiskiirusega rehve saab kasutada kauem, asendussagedus on madal ja raha hoitakse kokku, kuid vastav haarduvus pole nii tugev.
Pärast ülaltoodud lugemist oleksite pidanud avastama, et täiuslikku rehvi pole olemas. Igal omadusel on oma eelised ja puudused. Ühe omaduse otsimine mõjutab paratamatult teisi omadusi. Sel ajal on aeg kompromissidele jõuda. Palun õppige valima sobivate omadustega rehve vastavalt oma sõiduvajadustele ja sõidustiilile.
Pidage meeles, et valisite amootorratta rehvidon sama mis kõik muu, see, mis teile kõige paremini sobib.